Aluminium Støbning , Aluminium Trykstøbning

APC ApS tilbyder, som dansk kinesisk underleverandør, Trykstøbt aluminiums emner. Prototyper kan fremstilles ved CNC bearbejdning. Ordre fra få stk og op. Tilbud Ønskes

Vi tilbyder lavvolumen og prototype produktion i Shenzhen. Typisk fra 3 til 10 stk med ca 1 uges leveringstid. Serieproduktion foretages i Ningbo og Cangzhou på specialfabrik med garanti for global konkurrencedygtig pris.

casting-2
casting-1
Støbning 1

Die casting er en fremstillingsproces, der kan producere geometrisk komplekse metaldele ved brug af genanvendelige forme, kaldet matricer. Die-casting-processen involverer brugen af ​​en ovn, metal, die-casting maskine og die. Metallet, typisk en ikke-jernholdig legering, såsom aluminium eller zink, smeltes i ovnen og injiceres derefter i matricerne i trykstøbemaskinen. Der er to hovedtyper af trykstøbemaskiner - varmekammermaskiner (anvendes til legeringer med lave smeltetemperaturer, såsom zink) og koldkammermaskiner (bruges til legeringer med høje smeltetemperaturer, såsom aluminium). Forskellene mellem disse maskiner vil blive beskrevet i afsnittene om udstyr og værktøj. Efter at det smeltede metal er injiceret i matricerne, afkøles det imidlertid i begge maskiner hurtigt og størkner til den sidste del, kaldet støbning. Trinene i denne proces er beskrevet mere detaljeret i det næste afsnit.

De støbegods, der oprettes i denne proces, kan variere meget i størrelse og vægt og spænder fra et par ounce til 100 pund. En almindelig anvendelse af støbte dele er huse - tynde vægge, der ofte kræver mange ribben og knaster på indersiden. Metalhuse til forskellige apparater og udstyr er ofte støbt. Flere bilkomponenter fremstilles også ved hjælp af trykstøbning, herunder stempler, topstykker og motorblokke. Andre almindelige trykstøbte dele inkluderer propeller, gear, bøsninger, pumper og ventiler.

Støbte dele kan variere meget i størrelse og kræver derfor disse foranstaltninger for at dække et meget stort interval. Som et resultat er trykstøbemaskiner designet til hver at rumme et lille interval af dette større spektrum af værdier. Eksempelspecifikationer for flere forskellige varmekammer- og koldkammerstøbemaskiner er angivet nedenfor.

Type Clamp force (ton) Max. shot volume (oz.) Clamp stroke (in.) Min. mold thickness (in.) Platen size (in.)
Hot chamber 100 74 11.8 5.9 25 x 24
Hot chamber 200 116 15.8 9.8 29 x 29
Hot chamber 400 254 21.7 11.8 38 x 38
Cold chamber 100 35 11.8 5.9 23 x 23
Cold chamber 400 166 21.7 11.8 38 x 38
Cold chamber 800 395 30.0 15.8 55 x 55
Cold chamber 1600 1058 39.4 19.7 74 x 79
Cold chamber 2000 1517 51.2 25.6 83 x 83

Valget af et materiale til trykstøbning er baseret på flere faktorer, herunder densitet, smeltepunkt, styrke, korrosionsbestandighed og omkostninger. Materialet kan også påvirke delens design. For eksempel kan brugen af zink, som er et meget duktilt metal, muliggøre tyndere vægge og en bedre overfladefinish end mange andre legeringer. Materialet bestemmer ikke kun egenskaberne ved den endelige støbning, men påvirker også maskinen og værktøjet. Materialer med lave smeltetemperaturer, såsom zinklegeringer, kan støbes i en varmekammermaskine. Imidlertid kræver materialer med en højere smeltetemperatur, såsom aluminium og kobberlegeringer, anvendelse af koldkammermaskine. Smeltetemperaturen påvirker også værktøjet, da en højere temperatur vil have en større negativ indvirkning på matricens levetid.

Materials

Properties

Aluminum alloys ·Low density
·Good corrosion resistance
·High thermal and electrical conductivity
·High dimensional stability
·Relatively easy to cast
·Requires use of a cold chamber machine
Copper alloys ·High strength and toughness
·High corrosion and wear resistance
·High dimensional stability
·Highest cost
·Low die life due to high melting temperature
·Requires use of a cold chamber machine
Zinc alloys ·High density
·High ductility
·Good impact strength
·Excellent surface smoothness allowing for painting or plating
·Requires such coating due to susceptibility to corrosion
·Easiest to cast
·Can form very thin walls
·Long die life due to low melting point
·Use of a hot chamber machine
Advantages: ·Can produce large parts
·Can form complex shapes
·High strength parts
·Very good surface finish and accuracy
·High production rate
·Low labor cost
·Scrap can be recycled

 


Top
Tilbage